Plaats opleidingsinstituten

VU Medisch Centrum Amsterdam - locatie Twente 

Waar zijn de opleiders gevestigd? 

Kijk op het kaartje hieronder voor de vestigingsplaatsen van onze huisartsopleiders. Dit geeft je een goed beeld van waar je tijdens jouw huisartsstages terecht kunt komen.

 

twente kaartje

 

Koppelingsprocedure 

Als je bij VUmc - locatie Twente geplaatst bent, neem je deel aan de koppelingsprocedure via het online platform Make-a-Match (MaM). Alle informatie hierover ontvang je t.z.t. van het instituut.

 

In het kort: alle opleiders hebben een profiel op MaM en ook jij krijgt een profiel dat je zelf aanvult.

 

Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna, gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren, met welke drie opleiders je kennis gaat maken.

 

Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen.

 

Nieuwe ontwikkelingen

De opleiding is verdeeld over 3 jaar. In het 1e en 3e jaar volg je huisartsstage. In het 2e jaar volg je externe stages. Om in het 2e jaar de verbinding met het huisartsgeneeskundig denken een goede plek te geven gaat Huisartsopleiding VUMC in 2018 over op een 2 fasen structuur in Twente. Dat wil zeggen dat het 2e jaar, met de externe stages, op een meer logische manier verbonden gaat worden met het 1e en 3e jaar waarin de huisartsstages plaatsvinden. 

 

Het doel is het huisartsgeneeskundig denken ook in het 2e jaar een prominentere rol te geven en de verbinding met de groep vast te houden.

 

In Twente betekent dit dat we nu samenwerken met Zwolle voor de klinische stage en het terugkomdagonderwijs in die periode in Zwolle is (voorheen waren de terugkomdagen van alle externe stages in Amsterdam, dus dit scheelt in reistijd). Ook voor de GGZ en CZ stage komt er een programma in Twente met gerichte workshops en een beperkt aantal specifieke themadagen in Amsterdam. Over de concrete uitwerking wordt momenteel nagedacht. In Twente zal dit in 2018-2019 in het onderwijsprogramma zichtbaar worden.

 

Sinds oktober 2018 zitten we in de nieuwe vestiging van de opleiding in het gebouw van Ambiq, met de Kring Twente van de LHV en THOON BV, een belangrijke ondersteunende partner voor huisartsen in onze regio.

 

Interview aios

DSC 0098 foto aios 240

René van den Dijk (29) in Twente (Hengelo)

 

'Het is hier ons kent ons. En fantastisch voor huisartsen!'

'Als geboren Tukker ben ik hier helemaal op mijn plek. Twente is fantastisch. Ik fiets graag en ontdek steeds nieuwe prachtige plekken. Je vindt hier echt je rust. Het is hier ons kent ons. Je kent iedereen in de medische wereld en dat werkt lekker. Ook als nieuwkomer hoor je er snel bij, vergeet de vooroordelen over Twente!

 

In de opleiding hier ben je meer op elkaar aangewezen dan elders denk ik. Een voordeel: de opleiders zijn heel ervaren, omdat er niet zoveel zijn. Bij ons is de gedragswetenschapper van het eerste jaar dezelfde als die van het derde jaar, ook een voordeel. Bovendien is het erg gezellig. We zijn als aios een hecht team, we hebben aan een half woord genoeg. Het is hier goed voor huisartsen, ook na de opleiding. De werkgelegenheid voor huisartsen in Twente is fantastisch.'

 
Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Rob Corsten, coördinator Opleidingslocatie Twente

E-mail: r.corsten@vumc.nl

Tel: 06-53627337

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding VUmc en op www.huisartsintwente.nl