Plaats opleidingsinstituten

VU Medisch Centrum Amsterdam 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje hieronder voor de vestigingsplaatsen van onze huisartsopleiders. Dit geeft je een goed beeld van waar je tijdens jouw huisartsstages terecht kunt komen.

 

vu kaartje

 

Koppelingsprocedure

Als je bij VUmc geplaatst bent, neem je deel aan de koppelingsprocedure via het online platform Make-a-Match (MaM). Alle informatie hierover ontvang je t.z.t. van het instituut. 

 

In het kort: alle opleiders hebben een profiel op MaM en ook jij krijgt een profiel dat je zelf aanvult.

 

Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna, gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren, met welke drie opleiders je kennis gaat maken.

 

Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen.

 
Interview aios

IMG 8443

Marijn Horninge (28) aios VUmc:

 

"Ik wil graag vooruit denken over het vak huisarts"

"Mijn leven als huisarts in opleiding in Amsterdam in 3 woorden? Ontwikkeling, nieuwsgierigheid, betrokken docenten. Die proberen het onderwijs zo persoonsgericht mogelijk te maken, mee te bewegen en de aios in de lead te laten. We bedenken als groep wat we willen leren. Dat loopt goed, al mag er voor mij soms wat meer tempo in. Betrokken zijn bij het onderwijs is ook nuttig. Mijn opleider zorgde er bijvoorbeeld voor dat ik studenten geneeskunde kon begeleiden bij hun stage huisartsgeneeskunde, en ik nam ik deel aan de sollicitatie-interviews met nieuwe kandidaten."

 

Schrijnend 

"Mijn tweedejaarsstage is aangepast, ik werk nu op een corona-afdeling in een verpleeghuis. Dat heeft impact, de opgelegde eenzaamheid is zo schrijnend! Maar ik ben onder de indruk van de aanpak hier en leer veel. Leiding geven aan verpleegkundigen, omgaan met dementerende ouderen die in paniek zijn. Ook als jonge arts kun je iets betekenen voor de mensen. Voor de toekomst verheug ik me het meest op mijn verdere ontwikkeling. Niet alleen: wat wil ik voor huisarts zijn? Maar ook de focus op het grotere geheel, vooruitdenken over de ontwikkeling als vakgroep, innovatie, ondernemerschap. Ik sta te popelen om een stap verder te zijn!"

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Sylvia Vlak

Ondersteuning selectie

E-mail: s.vlak@amsterdamumc.nl

Tel: 020-2449341

 

Harry Schleypen

Voorzitter selectie

E-mail: h.schleypen@amsterdamumc.nl

Tel: 020-4448254

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Vumc