Plaats opleidingsinstituten

VU Medisch Centrum Amsterdam 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje hieronder voor de vestigingsplaatsen van onze huisartsopleiders. Dit geeft je een goed beeld van waar je tijdens jouw huisartsstages terecht kunt komen.

 

vu kaartje

 

Koppelingsprocedure

Als je bij VUmc geplaatst bent, neem je deel aan de koppelingsprocedure via het online platform Make-a-Match (MaM). Alle informatie hierover ontvang je t.z.t. van het instituut. 

 

In het kort: alle opleiders hebben een profiel op MaM en ook jij krijgt een profiel dat je zelf aanvult.

 

Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna, gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren, met welke drie opleiders je kennis gaat maken.

 

Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen.

Interview aios

foto 2 aios vu formaat 240

Robert Kornelis (28)

 

'Amsterdam is de ideale plek om alles te ontdekken'

'Ik ben nieuwsgierig en wil zoveel mogelijk ontdekken. Dat kan in Amsterdam en omgeving – je hebt kleine dorpspraktijken, echte stadspraktijken en totaal verschillende populaties. Het is heel interessant om alle ervaringen van collega’s te horen bij de terugkomdagen. Ook fijn is dat het hier helemaal niet schools is. Dat wist ik niet van tevoren, maar ik ben er blij mee. Hier zeggen ze: je bent volwassen, je hebt een opleiding achter de rug, dus je kunt het zelf. Je wordt vrijgelaten, maar krijgt wel goede begeleiding. Daardoor ga ik uit van mijn eigen verantwoordelijkheid en interesse, in plaats van dat ik dingen doe omdat ze verplicht zijn. Dat zou me tegenstaan. Wat ik interessant vind, pak ik aan, en dat geldt ook voor mijn groepsgenoten. Er is veel variatie. Je kunt hier bij de organisatie ook gewoon binnenlopen als je iets wilt regelen. Niemand doet moeilijk, er is openheid van zaken.

 

En dan Amsterdam! Dat is gewoon de leukste stad van Nederland. Misschien dat ik later ga voor een kleinere stad of meer landelijke omgeving. Maar in deze fase van mijn leven is dit de meest ideale plek.'

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Sylvia Vlak

Ondersteuning selectie

E-mail: s.vlak@amsterdamumc.nl

Tel: 020-2449341

 

Harry Schleypen

Voorzitter selectie

E-mail: h.schleypen@amsterdamumc.nl

Tel: 020-4448254

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Vumc