Plaats opleidingsinstituten

UMC Utrecht 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

De huisartsopleiders die onze aios begeleiden in hun opleiding, hebben hun praktijk in een ruime straal rond de stad Utrecht. Als je de huisartsopleiding in Utrecht gaat volgen, krijg je dus niet automatisch een stageplaats in de stad of directe omgeving. Dit kan betekenen dat je verder moet reizen, afhankelijk van waar je woont.

 

Bij de toewijzing van stageplaatsen wordt er wel zoveel mogelijk rekening mee gehouden dat je niet zowel in het eerste als derde jaar een lange reistijd hebt naar de praktijk.

 

regio opleiders

Klik op het kaartje voor een gedetailleerd overzicht.

 

Koppelingsprocedure

Voor het 1e en 3e opleidingsjaar werken we met het digitale matchingsprogramma Make a Match. Er worden vier huisartsopleiders uitgekozen van wie je het profiel kan inzien en met wie je kennis gaat maken.

Voor het 1e opleidingsjaar gaat de kennismaking via de carrousel-methode. Dit betekent dat alle aios en opleiders samen worden uitgenodigd om op één middag in totaal vier gesprekken te voeren. Aan de hand van die gesprekken kun je je voorkeur(en) aangeven en wordt er gematcht.

Voor het derde opleidingsjaar bezoek je vier opleidingspraktijken die voor jou zijn geselecteerd. Aan de hand van die bezoeken kun je je voorkeur(en) aangeven en wordt er gematcht.

 

Interview aios

foto aios utrecht 240 x 360

Thushiga Kasippillai (28) 

 

'In een nieuwe omgeving leer je meer' 

'Toen ik het instituut binnenliep, was ik meteen verkocht. Wat een sprookje! We zitten namelijk naast Slot Zeist. Niet op de Uithof, wat veel mensen denken. Ik heb lang getwijfeld tussen Amsterdam, waar ik geneeskunde heb gestudeerd, en Utrecht. Wat voor mij de doorslag gaf, was niet alleen de prachtige locatie, maar ook omdat ik denk dat een andere universiteit goed me voor is. Want je leert meer als je verder weg bent van je vertrouwde omgeving. Dat heb ik al ervaren tijdens mijn stage in Boston.

 

De opleiding hier legt de nadruk op wetenschap. Je leert bijvoorbeeld artikelen kritisch te lezen. Daar heb je later profijt van, want ook huisartsen moeten steeds meer informatie opzoeken. Een ander pluspunt is dat hier veel aandacht is voor het uitwisselen van ervaringen en zelfreflectie. Dat vind ik ook belangrijk. Ik vind het hier superleuk en zou mijn plek voor geen goud willen ruilen!'

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Ingrid Vermeulen

E-mail: i.a.c.vermeulen-2@umcutrecht.nl

Tel: 088-7569701

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Utrecht