Plaats opleidingsinstituten

UMC Utrecht 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Als je de huisartsopleiding in Utrecht gaat volgen, krijg je niet automatisch een stageplaats in de stad of directe omgeving. De huisartsopleiders die onze aios begeleiden in hun opleiding, hebben hun praktijk in een ruime straal rond de stad Utrecht. Dit kan betekenen dat je verder moet reizen, afhankelijk van waar je woont. 

 

Bij de toewijzing van stageplaatsen wordt er wel zoveel mogelijk rekening mee gehouden dat je niet zowel in het eerste als derde jaar een lange reistijd hebt naar de praktijk.

 

utrecht kaartje

utrecht legenda

 

Koppelingsprocedure

Voor het 1e en 3e opleidingsjaar wordt er gewerkt met de digitale matchingsprocedure Make a Match. Hierin kan je aan de hand van profielen van huisartsopleiders voorkeuren opgeven, waarna door het programma vier huisartsopleiders worden uitgekozen met wie je kennis gaat maken. Deze afspraken plan je zelf in. Het terugkomdag onderwijs vindt plaats op ons instituut op het Broederplein in Zeist. 

 

Interview aios

foto aios utrecht 240 x 360

Thushiga Kasippillai (28) 

 

'In een nieuwe omgeving leer je meer' 

'Toen ik het instituut binnenliep, was ik meteen verkocht. Wat een sprookje! We zitten namelijk in Slot Zeist. Niet op de Uithof, wat veel mensen denken. Ik heb lang getwijfeld tussen Amsterdam, waar ik geneeskunde heb gestudeerd, en Utrecht. Wat voor mij de doorslag gaf, was niet alleen de prachtige locatie, maar ook omdat ik denk dat een andere universiteit goed me voor is. Want je leert meer als je verder weg bent van je vertrouwde omgeving. Dat heb ik al ervaren tijdens mijn stage in Boston.

 

De opleiding hier legt de nadruk op wetenschap. Je leert bijvoorbeeld artikelen kritisch te lezen. Daar heb je later profijt van, want ook huisartsen moeten steeds meer informatie opzoeken. Een ander pluspunt is dat hier veel aandacht is voor het uitwisselen van ervaringen en zelfreflectie. Dat vind ik ook belangrijk. Ik vind het hier superleuk en zou mijn plek voor geen goud willen ruilen!'

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Ingrid Vermeulen

E-mail: i.a.c.vermeulen-2@umcutrecht.nl

Tel: 088-7569701

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Utrecht