Plaats opleidingsinstituten

UMC Maastricht - locatie Eindhoven 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

De reisafstand van opleidingslocatie naar een opleider is maximaal 1 uur.

 

eindhoven kaartje maastricht

 

Aantal onderwijsgroepen 

Zowel in maart als in september starten er onderwijsgroepen in Eindhoven.

 

Koppelingsprocedure

Voor de start van jaar 1 wordt twee maal per jaar (in juni en december) gebruik gemaakt van de zogenaamde carrouselformule. De carrouselformule bestaat uit 12-13 kennismakingsgesprekken van telkens ongeveer 10 minuten met een van de 12-13 geselecteerde huisartsopleiders. Alvorens men persoonlijk kennis maakt worden aiosprofielen met o.a. hun leerwensen en praktijkprofielen van huisartstopleiders uitgewisseld.

 

Na de carrousel leggen de aios gedurende drie a vier weken minimaal vijf praktijkbezoeken af. De aios en huisartsopleiders dienen daarna hun voorkeurslijst in. De opleiderscoördinator en de coördinator bedrijfsvoering buigen zich over de voorkeurslijsten en trachten een zo optimaal mogelijke koppeling te realiseren. De koppeling wordt vijf a zes weken voor de start van de opleiding bekend gemaakt.

 

Interview aios

lily ann hooisma maastricht

Lily-Ann Hooisma (29) - aios in Eindhoven (Huisartsopleiding Maastricht)

 

"Aios in de lead, dat is hier echt de praktijk"

"Eindhoven was mijn eerste keus, en ik hoorde goede verhalen over het opleidingsinstituut in Maastricht. Dat het persoonlijk is, en kleinschalig. En dat is zo, ik ben heel positief over het instituut. Alles is zo goed geregeld en je hebt veel inspraak op het leerprogramma. Ze nemen de mening van de aios heel serieus. Aios in de lead, dat is hier echt de praktijk. Wat er zo persoonlijk is aan het onderwijs? Hier heb je echt zelf de regie. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het instituut stimuleert en faciliteert dit, ze denken met je mee. 

Mijn differentiatie onderwijs bijvoorbeeld werd uitgesteld vanwege corona. Als alternatief ga ik nu een coassistent begeleiden. Zo verbreed ik toch mijn kennis en ervaring in onderwijs en opleiden."

 

Periferie, maar ook stads

"De regio Eindhoven geldt als periferie, het is inderdaad geen Amsterdam. Maar wel een stadse setting, heel gezellig bovendien, terwijl je ook de kleinschaligheid kunt opzoeken. Mijn eerste jaar van de opleiding was bijvoorbeeld in een dorpspraktijk, dat was prima. In Brabant wil ik me vestigen. Hier heb je volop kansen op werk. Dat vind ik een fijn vooruitzicht."

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Marleen van den Boogaart

Medewerker studentzaken, werving selectie en koppeling aios

E-email: m.vandenboogaart@maastrichtuniversity.nl 

Tel: 043-3882891

 

Joost Dormans

Coördinator bedrijfsvoering & werving aios, plv hoofd

E-mail: joost.dormans@maastrichtuniversity.nl 

Tel 043-3882892

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Maastricht.