Plaats opleidingsinstituten

UMC Maastricht - locatie Eindhoven 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

De reisafstand van woonplaats naar een opleider is maximaal 1 uur.

 

eindhoven kaartje maastricht

 

Aantal onderwijsgroepen 

Zowel in maart als in september starten er onderwijsgroepen in Eindhoven.

 

Koppelingsprocedure

Voor de start van jaar 1 wordt twee maal per jaar (in juni en december) gebruik gemaakt van de zogenaamde carrouselformule. De carrouselformule bestaat uit 12-13 kennismakingsgesprekken van telkens ongeveer 10 minuten met een van de 12-13 geselecteerde huisartsopleiders. Alvorens men persoonlijk kennis maakt worden aiosprofielen met o.a. hun leerwensen en praktijkprofielen van huisartstopleiders uitgewisseld.

 

Na de carrousel leggen de aios gedurende drie a vier weken minimaal vijf praktijkbezoeken af. De aios en huisartsopleiders dienen daarna hun voorkeurslijst in. De opleiderscoördinator en de coördinator bedrijfsvoering buigen zich over de voorkeurslijsten en trachten een zo optimaal mogelijke koppeling te realiseren. De koppeling wordt vijf a zes weken voor de start van de opleiding bekend gemaakt.

 

Interview aios

DSCN0277 Eleana w240

Eleana Zhang (29)

 

'Ik krijg hier heel goede feedback'

'In Eindhoven bevalt het mij erg goed. Ik kom ervandaan, mijn familie woont hier en ik hou van de Brabantse sfeer. Bourgondisch, maar ook direct. Je weet vrij snel hoe een patiënt in elkaar steekt. Ik zit hier graag in een cafeetje te werken aan mijn promotieonderzoek. Sinds kort heb ik golfles - nooit geweten dat er zoveel groen is in de stad! Eindhoven heeft alles, maar dan informeler en wat minder gehaast. En het is prima te bereizen. 

 

Huisarts is een superleuk vak! Eerst wilde ik neuroloog worden, maar als huisarts vind ik meer voldoening. In de opleiding heb je ruimte voor eigen invulling. Het is flexibel en persoonlijk. Ook in onze onderwijsgroep kan ik mijn ei kwijt. Er is veiligheid, en je krijgt goede feedback van zowel je groepsgenoten als de docent-huisarts en de gedragswetenschapper. Wat ik al heb geleerd? Een belangrijke les is dat ‘goed’ ook goed genoeg is. Soms moet je kunnen relativeren, of afstand nemen. Daar heb ik veel aan.'

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Marleen van den Boogaart

Medewerker studentzaken, werving selectie en koppeling aios

E-email: m.vandenboogaart@maastrichtuniversity.nl 

Tel: 043-3882891

 

Joost Dormans

Coördinator bedrijfsvoering & werving aios, plv hoofd

E-mail: joost.dormans@maastrichtuniversity.nl 

Tel 043-3882892

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Maastricht.