Plaats opleidingsinstituten

UMC Maastricht 

Waar zijn de opleiders gevestigd? 

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar. De reisafstand van opleidingslocatie naar een opleider is maximaal 1 uur.

 

maastricht kaartje

 

Aantal onderwijsgroepen

Zowel in maart als in september starten er onderwijsgroepen in Maastricht.

 

Koppelingsprocedure

De huisartsopleiding Maastricht besteedt veel aandacht en tijd aan de koppelprocedure, omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede match tussen opleider en aios bijdraagt aan de leercurve die een aios doormaakt.

 

Voor de start van jaar 1 wordt twee maal per jaar (in juni en december) gebruik gemaakt van de zogenaamde carrouselformule. De carrouselformule bestaat uit 12-13 kennismakingsgesprekken van telkens ongeveer 10 minuten met een van de 12-13 geselecteerde huisartsopleiders. Alvorens men persoonlijk kennis maakt worden aiosprofielen met o.a. hun leerwensen en praktijkprofielen van huisartstopleiders uitgewisseld.

 

Na de carrousel leggen de aios gedurende drie a vier weken minimaal vijf praktijkbezoeken af. De aios en huisartsopleiders dienen daarna hun voorkeurslijst in. De opleiderscoördinator en de coördinator bedrijfsvoering buigen zich over de voorkeurslijsten en trachten een zo optimaal mogelijke koppeling te realiseren. De koppeling wordt vijf a zes weken voor de start van de opleiding bekend gemaakt.

 

Interview aios

Eline

Eline Vere Urlings (27) aios in Maastricht:

 

"Het is veilig, je mag op avontuur en je mag fouten maken"

"Het is hier zo fijn! Mijn vriend en ik hebben allebei in Maastricht gestudeerd en zijn eigenlijk blijven plakken, we hebben net een huis gekocht. Ik ben blij met mijn plek op de huisartsopleiding hier. De belangrijkste voordelen van de opleiding zijn de kleinschaligheid en het persoonlijke. In de groep leer je van elkaars ervaringen, er is ruimte voor ieders verhaal en het onderwijs is aangepast aan je eigen leerwensen. De leerstof is superinteressant en ik kan me hier ontwikkelen zoals ik dat zelf voor me zie. Het is veilig, je mag op avontuur, je mag fouten maken. Zo bereik je veel."

 

In het diepe

"Maastricht heeft iets unieks om opleiders aan aios te koppelen: een speeddate-carrousel en daarna een bezoek aan je 6 favoriete opleiders. Mijn opleider en ik matchen goed op persoonlijk vlak en zijn aanpak is superuitdagend. Op mijn eerste dag gooide hij me meteen in het diepe. 'Het spreekuur begint, daar zijn je patiënten, succes!' Dat was even schrikken, maar ook leuk. De eyeopeners volgen elkaar snel op. Een voorbeeld? Dat je mensen echt kunt helpen met simpele dingen. Zoals iemand geruststellen dat galbulten niet besmettelijk zijn. Het vak huisarts is, behalve complex en uitdagend, ook gewoon praktisch."

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Marleen van den Boogaart

Medewerker studentzaken, werving selectie en koppeling aios

E-mail: m.vandenboogaart@maastrichtuniversity.nl 

Tel: 043-3882891

 

Joost Dormans

Coördinator bedrijfsvoering & werving aios, plv hoofd

E-mail: joost.dormans@maastrichtuniversity.nl 

Tel 043-3882892 

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Maastricht