Plaats opleidingsinstituten

UMC Maastricht 

Waar zijn de opleiders gevestigd? 

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar. De reisafstand van woonplaats naar een opleider is maximaal 1 uur.

 

maastricht kaartje

 

Aantal onderwijsgroepen

Zowel in maart als in september starten er onderwijsgroepen in Maastricht.

Koppelingsprocedure

De huisartsopleiding Maastricht besteedt veel aandacht en tijd aan de koppelprocedure, omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede match tussen opleider en aios bijdraagt aan de leercurve die een aios doormaakt.

 

Voor de start van jaar 1 wordt twee maal per jaar (in juni en december) gebruik gemaakt van de zogenaamde carrouselformule. De carrouselformule bestaat uit 12-13 kennismakingsgesprekken van telkens ongeveer 10 minuten met een van de 12-13 geselecteerde huisartsopleiders. Alvorens men persoonlijk kennis maakt worden aiosprofielen met o.a. hun leerwensen en praktijkprofielen van huisartstopleiders uitgewisseld.

 

Na de carrousel leggen de aios gedurende drie a vier weken minimaal vijf praktijkbezoeken af. De aios en huisartsopleiders dienen daarna hun voorkeurslijst in. De opleiderscoördinator en de coördinator bedrijfsvoering buigen zich over de voorkeurslijsten en trachten een zo optimaal mogelijke koppeling te realiseren. De koppeling wordt vijf a zes weken voor de start van de opleiding bekend gemaakt.

 

Interview aios

p1040499 foto aios maastricht 240

Malou Engelhard (27)

 

'Hier mag je je mening geven. En ze doen er echt iets mee'

'Ik woonde al in Maastricht en ben absoluut heel blij dat ik hier geplaatst ben! Vergelijken met andere instituten kan ik niet, maar ik vind het hier heel persoonlijk. De opleidingsdirecteur komt ook gewoon binnenwandelen in de opleidingsgroep. Ook is Maastricht sterk gericht op verbetering en vernieuwing. Ze staan open voor de mening van studenten én er wordt echt iets mee gedaan. Als secretaris van de LOVAH ben ik extra betrokken, je zit wat dichter bij het vuur en dat vind ik leuk.

 

Wat me qua leren vooral is bijgebleven is het inzicht dat je niet meteen alle problemen van de patiënt op moet willen lossen. Soms is luisteren beter, of het even de tijd geven.

 

Als je mij vraagt waarom aios voor Maastricht moeten kiezen zeg ik: het is gewoon een verschrikkelijk leuke stad! Je woont hier ook nog ‘es fijn en betaalbaar. Maar dé reden om naar Maastricht te komen is natuurlijk dat de huisartsopleiding hier zo goed is!'

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Marleen van den Boogaart

Medewerker studentzaken, werving selectie en koppeling aios

E-mail: m.vandenboogaart@maastrichtuniversity.nl 

Tel: 043-3882891

 

Joost Dormans

Coördinator bedrijfsvoering & werving aios, plv hoofd

E-mail: joost.dormans@maastrichtuniversity.nl 

Tel 043-3882892 

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Maastricht