Plaats opleidingsinstituten

UMC Groningen - locatie Zwolle 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

De locatie Zwolle van de Huisartsopleiding UMCG heeft opleiders in Overijssel, het zuiden van Friesland en Drenthe en in de Noordoostpolder.

Kijk op het kaartje dan weet je waar je terecht kunt komen tijdens je opleidingsperiode in een huisartspraktijk in het eerste en het derde jaar en in het tweede jaar voor de diverse stages.

 

regio Zwolle kaart website

 

Koppelingsprocedure

Na de sollicitatieronde word je uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst. Deze vindt ongeveer drie maanden voor de start van je opleiding plaats.

Hier maak je kennis met je collega's en ontvang je informatie over hoe je aan een huisarts wordt gekoppeld. Informatie over het koppelingsproces lees je op de site van de Huisartsopleiding UMCG.  

 

Interview aios

6b1508b3 f32a 47fe 9a28 e2f6da8ecaf8

Sabine van den Hoogenband aios in Zwolle

 

"Hier heb je de perfecte match van stad met platteland."

"Ik woon in Deventer, dus Zwolle was mijn eerste keus. Een groot voordeel is de mengeling van stad en platteland, ik houd erg van het platteland. Mijn opleidingspraktijk in het eerste jaar was klein en fijn, met 3 huisartsen. Een van de assistentes werkt daar al ruim 40 jaar. Ze regelde álles. "Louise heeft altijd gelijk", zeiden ze en dat was ook zo. Nu werk ik op de SEH in een klein regionaal ziekenhuis. Waar alles anders dan normaal is, door corona. Maar ook dat is leerzaam."

 

Energie

"Ons instituut in Zwolle is mooi klein. Je kent iedereen, de sfeer is fijn. Je kunt altijd bij iemand terecht met vragen of problemen. De opleiders en begeleiders zijn enthousiast en het onderwijsniveau is hoog. Je merkt aan alles dat het hier gaat om twee dingen: dat je een goede huisarts wordt, en dat je de opleiding met plezier volgt. De terugkomdagen geven energie. Het gebeurt wel eens dat ik me leeggezogen voel door een lastige patiënt. Maar op de terugkomdag ga ik die lastige patiënt zien als een uitdaging waar je van kunt leren. Dan denk ik: wat hebben we toch een mooi vak!"  

 

Meer informatie of vragen

Neem dan contact op met:

 

huisartsopleiding@umcg.nl

Tel: 050-3616700

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding UMCG