Plaats opleidingsinstituten

UMC Groningen 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

De locatie Groningen van de Huisartsopleiding UMCG heeft opleiders in Groningen, Friesland, het noorden en midden van Drenthe en op Ameland en Terschelling. 

 

Kijk op het kaartje dan weet je waar je terecht kunt komen tijdens je opleidingsperiode in een huisartspraktijk in het eerste en het derde jaar en in het tweede jaar voor de diverse stages.

 

regio Groningen kaart

 

Koppelingsprocedure

Na de sollicitatieronde word je uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst. Deze vindt ongeveer drie maanden voor de start van je opleiding plaats.

Hier maak je kennis met je collega's en ontvang je informatie over hoe je aan een huisarts wordt gekoppeld. Informatie over het koppelingsproces lees je op de site van de Huisartsopleiding UMCG

 

Interview aios

2

Maarten Homburg (30) - aios in Groningen

 

"Pluspunt: in het onderwijs is extra aandacht voor praktijkovername."
"In het eerste jaar kwam ik terecht in een solistische praktijk in Roden. Niet mijn eerste keus, toch ben ik blij dat het zo gelopen is. Veel geleerd, veel zelfstandig kunnen werken voor een interessante, wat oudere patiëntenpopulatie. Nu werk ik in een stadspraktijk. Door corona is het een gekke, maar ook leerzame tijd. De grootste eyeopener tot nu toe? Het inzicht dat de patiënt zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Je ziet hem dus niet elke dag zoals in het ziekenhuis   en je doet ook niet standaard aanvullende diagnostiek. Als huisarts moet je die controle toch meer loslaten."

 
Overname van praktijk

"Ik was na de studie geneeskunde niet van plan in Groningen te blijven, maar ik heb hier een netwerk opgebouwd en de liefde gevonden…  dus ben ik wel gebleven. Groningen is een mooie, leuke, en gezellige studentenstad, ik noem het 'klein Utrecht'. De 3 grootste pluspunten van het instituut zijn: korte lijnen, veel inspraak in het onderwijs en extra aandacht voor praktijkmanagement en de kansen op overname van een praktijk. Dat is ook mijn intentie: huisarts-ondernemer zijn met mijn eigen patiëntenpopulatie. Daarnaast wil ik me graag bezighouden met landelijke, overstijgende onderwerpen. De differentiatiemodule Beleid en beheer is een goede start."

 

Meer informatie of vragen

Neem contact op met:

 

huisartsopleiding@umcg.nl

Tel: 050-3616700

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding UMCG