Plaats opleidingsinstituten

Radboudumc Nijmegen - locatie Eindhoven 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

 

radboud

 

Koppelingsprocedure

Een groep van ca. 6 aios maakt tijdens een carrousel kennis met een gelijk aantal beschikbare opleiders. De aios die in Eindhoven opgeleid worden zullen zoveel mogelijk opleiders uit de regio Eindhoven voorgesteld krijgen. De regio Eindhoven is een grote regio die loopt van West Brabant, Gelderland tot Noord Limburg. Het kan zijn dat aios voor hun stage verder moeten reizen, afhankelijk van hun woonplaats. Bij de toewijzing van stageplaatsen wordt er zoveel als mogelijk rekening mee gehouden dat een aios niet zowel in het eerste als derde jaar een lange reistijd heeft naar de praktijk. 

 

Vooraf aan de carrousel krijgt de aios het opleidersprofiel van de praktijken toegestuurd, en de opleiders het cv van de aios, zodat een ieder zich kan voorbereiden. Na de gesprekken – die 15 minuten duren- maken zowel de aios als de opleiders een voorkeurslijst. Aan de hand van ieders voorkeur stelt de planner de koppels samen. De aios kan dan kennis maken met de opleider in diens praktijk.

  

Interview aios

Foto Mikal praktijk

Mikal Huizenga (28) - aios in Eindhoven (Huisartsopleiding Radboudumc):

 

"De opleiding brengt me alles wat ik ervan verwachtte"
"Mijn vriendin en ik wonen hier, dus voor mij was de opleiding in Eindhoven een logische eerste keus. De opleiding is kleinschalig en persoonlijk, met veel ruimte voor ieders eigen inbreng. We zijn een kleine, hechte groep van 10 tot 14 aios. En we hebben iets unieks: een informeel, gezamenlijk begin en einde van het opleidingsjaar. Dan komen we met alle aios, opleiders en docenten bij iemand thuis. Dat is gezellig, we hebben lol, je leert elkaar op een andere manier kennen. Waar ik me het meest op verheug? De terugkomdagen, die zijn een leuke afwisseling in je werkweek. Ik verheug me ook op de differentiatie palliatieve zorg, in het nieuwe jaar."

 

Vrolijk en empathisch
"Of de opleiding me brengt wat ik verwachtte? Ja, zeker. Zowel medisch-inhoudelijk als in communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Je werkt aan je eigen thema's, je reflecteert en leert jezelf echt goed kennen. Maar tegelijk werk je ook aan het grote doel: de huisarts worden die je wilt worden. Voor mij betekent dat: een betrokken, vrolijke en empathische huisarts zijn."

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Wilma van der Weijden

E-mail: wilma.vanderweijden@radboudumc.nl 

Tel: 024-3618181

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Nijmegen