Plaats opleidingsinstituten

Radboudumc Nijmegen - locatie Eindhoven 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

 

kaartje eindhoven radboud v2

 

 

 

 

Koppelingsprocedure

Een groep van ca. 6 aios maakt tijdens een carrousel kennis met een gelijk aantal beschikbare opleiders. De aios die in Eindhoven opgeleid worden zullen zoveel mogelijk opleiders uit de regio Eindhoven voorgesteld krijgen. De regio Eindhoven is een grote regio die loopt van West Brabant, Gelderland tot Noord Limburg. Het kan zijn dat aios voor hun stage verder moeten reizen, afhankelijk van hun woonplaats. Bij de toewijzing van stageplaatsen wordt er zoveel als mogelijk rekening mee gehouden dat een aios niet zowel in het eerste als derde jaar een lange reistijd heeft naar de praktijk. 

 

Vooraf aan de carrousel krijgt de aios het opleidersprofiel van de praktijken toegestuurd, en de opleiders het cv van de aios, zodat een ieder zich kan voorbereiden. Na de gesprekken – die 15 minuten duren- maken zowel de aios als de opleiders een voorkeurslijst. Aan de hand van ieders voorkeur stelt de planner de koppels samen. De aios kan dan kennis maken met de opleider in diens praktijk.

 

 

Interview aios

foto rosalie van Schie 240

Rosalin van Schie (33), Eindhoven

 

Enthousiast pionieren in Eindhoven

'De opleiding in Eindhoven is vooral creatief en vernieuwend. Vanaf het begin, in september 2014, was het pionieren. Zelf invulling geven, wat vinden we belangrijk, welke kennis willen we verdiepen? We boffen met onze leuke en inspirerende begeleiders die ook aandacht voor jou als persoon hebben. Wat mij is bijgebleven uit die beginperiode is dat je door het opbouwen van een nieuw netwerk zulke interessante mensen ontmoet. Van een arts/manueel therapeut uit de buurt kregen we bijvoorbeeld een geweldige les over het onderzoek van de schouder.

 

Eindhoven is niet de mooiste stad, maar wel een bijzondere. Het is de stad van innovatie en design. Waar technische snufjes worden ontworpen die ook interessant zijn voor de medische wereld. En waar veel vooruitstrevende huisartsen en andere zorgverleners actief zijn. Dat past allemaal prima bij de opleiding. Het is vast geen toeval dat innovatie hier de rode draad is. Ik ben blij dat ik hier geplaatst ben!'

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Wilma van der Weijden

E-mail: wilma.vanderweijden@radboudumc.nl 

Tel: 024-3618181

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Nijmegen