Plaats opleidingsinstituten

Radboudumc Nijmegen 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

 

radboud

 

Koppelingsprocedure

Een groep van ca 6 aios maakt tijdens een carrousel kennis met een gelijk aantal beschikbare opleiders. De huisartsopleiders die onze aios begeleiden tijdens de opleiding komen uit een grote regio die loopt van West Brabant tot en met de Achterhoek. Dit kan betekenen dat aios voor hun stage verder moeten reizen, afhankelijk van hun woonplaats. Bij de toewijzing van stageplaatsen wordt er zoveel als mogelijk rekening mee gehouden dat een aios niet zowel in het eerste als derde jaar een lange reistijd heeft naar de praktijk. 

 

Vooraf aan de carrousel krijgt de aios het opleidersprofiel van de praktijken toegestuurd, en de opleiders het cv van de aios, zodat een ieder zich kan voorbereiden. Na de gesprekken – die 15 minuten duren- maken zowel de aios als de opleiders een voorkeurslijst. Aan de hand van ieders voorkeur stelt de planner de koppels samen. De aios kan dan kennis maken met de opleider in diens praktijk.

 

Interview aios

Nijmegen

Esther Simons (27) - aios in Nijmegen:

 

"De opleiding is gemoedelijk en breed georiënteerd"

"De huisartsopleiding Nijmegen organiseert voor eerstejaars een unieke training voor persoonlijke ontwikkeling. Met je eigen groepje ga je vier dagen de hei op om inzicht te krijgen in: hoe wil je zijn als huisarts, wie ben je als persoon? Dat was een bijzondere ervaring. We hebben later zelfs een onderdeeltje 'mindfulness' aan het programma toegevoegd."

 

Gemoedelijk

"Nijmegen is een fijne, groene en gezellige stad met een gemoedelijke sfeer. Ik heb me hier nooit onveilig gevoeld. De huisartsopleiding is net zo gemoedelijk, persoonlijk en breed georiënteerd. We hebben een leuke, hechte groep, we zijn zelfs een weekendje weg geweest met z'n allen. Ook kunnen we zelf veel bijdragen aan het programma. De terugkomdag is een welkome onderbreking van je werkweek. Mijn grootste eyeopener? Dat patiënten níet naar het ziekenhuis sturen een lastiger beslissing is dan dat wel te doen. Zieke mensen die net niet naar het ziekenhuis hoeven zijn de grootste uitdaging, vind ik. En van mijn opleider leer ik vooral zorgvuldigheid en begaan zijn met je patiënten."

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Wilma van der Weijden

E-mail: wilma.vanderweijden@radboudumc.nl 

Tel: 024-3618181

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Nijmegen.