Plaats opleidingsinstituten

Radboudumc Nijmegen 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

kaartje nijmegen 2

 

Koppelingsprocedure

Een groep van ca 6 aios maakt tijdens een carrousel kennis met een gelijk aantal beschikbare opleiders. De huisartsopleiders die onze aios begeleiden tijdens de opleiding komen uit een grote regio die loopt van West Brabant tot en met de Achterhoek. Dit kan betekenen dat aios voor hun stage verder moeten reizen, afhankelijk van hun woonplaats. Bij de toewijzing van stageplaatsen wordt er zoveel als mogelijk rekening mee gehouden dat een aios niet zowel in het eerste als derde jaar een lange reistijd heeft naar de praktijk. 

 

Vooraf aan de carrousel krijgt de aios het opleidersprofiel van de praktijken toegestuurd, en de opleiders het cv van de aios, zodat een ieder zich kan voorbereiden. Na de gesprekken – die 15 minuten duren- maken zowel de aios als de opleiders een voorkeurslijst. Aan de hand van ieders voorkeur stelt de planner de koppels samen. De aios kan dan kennis maken met de opleider in diens praktijk.

 

Interview aios

Foto HA opleiding 240

Janine Westerik (29) Nijmegen

 

'Bij huisartsgeneeskunde kan ik mezelf zijn'

'Ik kom uit Twente en wilde wel in een stad studeren, maar niet zo’n grote stad. Nijmegen is overzichtelijk en gemoedelijk, heel gezellig. Naast volleybal doe ik aan wielrennen, en dan ga ik graag naar mijn favoriete plekken net buiten de stad. De Ooijpolder en de heuvels bij Berg en Dal, prachtig! 

 

De grootste pluspunten van de opleiding in Nijmegen zijn voor mij de afwisseling en vrijheid – in de ochtend heb je onderwijs met je vaste groep, maar ’s middags heb je keuzeonderwijs. Ik bedenk zelf: waar ben ik nu aan toe? En dat doe ik vervolgens. Ook kun je hier de differentiatie-plus volgen, een verdiepingsmodule waarbij je een stage van drie maanden inwisselt voor een richting naar keuze. Zo heb ik onderzoek gedaan - ik heb daar affiniteit mee omdat ik ook biomedische wetenschappen heb gestudeerd.

 

Je voelt hier betrokkenheid, er wordt naar je geluisterd. En ik kan hier mezelf zijn. Dus ja, ik heb 't prima naar m'n zin!'

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Wilma van der Weijden

E-mail: wilma.vanderweijden@radboudumc.nl 

Tel: 024-3618181

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Nijmegen.