Plaats opleidingsinstituten

Erasmus MC Rotterdam 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

De praktijken en stage-inrichtingen bevinden zich in Zuid-Holland (zuid), Noord-Brabant (west) en Zeeland. Desgewenst kan de gehele praktijkopleiding in Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland, inclusief westelijk Brabant worden gevolgd. Zie onderstaand plaatje:

 

rotterdam kaartje

 

Koppelingsprocedure 

In het eerste opleidingsjaar voert de aios op het opleidingsinstituut kennismakingsgesprekken met drie opleiders. Een kennismakingsgesprek met de meest ongunstige reistijd proberen we te voorkomen, maar is soms niet te vermijden als deze opleidingsplaats voor alle deelnemende aios het langst reizen is. Op basis van de voorkeuren van aios en opleiders komen we tot een definitieve koppeling.

  

In het derde opleidingsjaar bezoekt de aios drie opleidingspraktijken die zijn geselecteerd op de reistijd en individuele onderwijskundige criteria. Op basis van de voorkeuren van aios en opleiders komen we tot een definitieve koppeling. Meer informatie is te vinden in ons Handboek Huisartsopleiding. Voor data verwijzen wij graag naar de website.

 

Pilot Zeeland 

Sollicitanten die een voorkeur hebben voor Zeeland of Zeeuws Vlaanderen kunnen bij de sollicitatie een specifieke voorkeur aangeven voor ‘Zeeland - Huisartsopleiding Erasmus MC’. Daarvoor zijn vier plekken per jaar beschikbaar. Zie Zeeland - Huisartsopleiding Erasmus MC.

 

Interview aios

foto huub

Huub de Jonge (31) in Rotterdam:

 

"Pluspunt van de opleiding in Rotterdam is de variatie in opleidingsplaatsen"

"Rotterdam was mijn eerste keus. Het is echt een stad voor jonge mensen, waar veel gebeurt en waar het fijn wonen is. De opleiding biedt veel variatie in opleidingsplaatsen, inspraak in het onderwijs en veel ruimte om dingen te organiseren. En goede docenten die groepsgericht onderwijs geven waarin niet alleen jijzelf groeit als persoon en als professional, maar waarin je ook veel van elkaar leert omdat je je ervaringen deelt in de groep. Zo ontwikkel je je eigen stijl als huisarts. Voor mij staan 'sociaal' en 'patiëntgericht' voorop. Hier in Rotterdam staat een toepasselijke quote van Jules Deelder op een gebouw: 'de omgeving van de mens is de medemens'. 

 

Grote stad en klein dorp

"Mijn eerste opleidingspraktijk was een grotestadspraktijk in Rotterdam-Zuid, een achterstandswijk met bijbehorende problematiek. Nu werk ik in een kleine dorpspraktijk in Brabant. Dat plattelandskarakter vind ik nog leuker dan de stad. Het is een kleine, hechte gemeenschap, iedereen kent elkaar. We hebben met de lokale huisartsengroep pijlsnel een coronaspoedpost opgezet. Zo leer ik nieuwe vaardigheden, zoals flexibiliteit en management. Waar ik me het meest op verheug? Op bij elkaar komen met mijn groep, door corona kan dat nu niet. Los daarvan heb ik veel zin in de laatste fase van de opleiding, waarin je meer en meer zelfstandig werkt als huisarts. Na de opleiding heeft onze generatie een luxe positie: je kunt kiezen waar en hoe je wilt werken als huisarts."

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Anita Seip

Ondersteuning selectie

E-mail: a.seip@erasmusmc.nl 

Tel: 010 - 7031154

 

drs. A.W.F. de Witt

Voorzitter selectie

E-mail: a.dewitt-dejong@erasmusmc.nl 

Tel: 010 - 7030004

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Rotterdam