Plaats opleidingsinstituten

Erasmus MC Rotterdam 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

De praktijken en stage-inrichtingen bevinden zich in Zuid-Holland (zuid), Noord-Brabant (west) en Zeeland. Desgewenst kan de gehele praktijkopleiding in Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland, inclusief westelijk Brabant worden gevolgd. Zie onderstaand plaatje:

 

rotterdam kaartje

 

Koppelingsprocedure 

In het eerste opleidingsjaar voert de aios op het opleidingsinstituut kennismakingsgesprekken met drie opleiders. Een kennismakingsgesprek met de meest ongunstige reistijd proberen we te voorkomen, maar is soms niet te vermijden als deze opleidingsplaats voor alle deelnemende aios het langst reizen is. Op basis van de voorkeuren van aios en opleiders komen we tot een definitieve koppeling.

  

In het derde opleidingsjaar bezoekt de aios drie opleidingspraktijken die zijn geselecteerd op de reistijd en individuele onderwijskundige criteria. Op basis van de voorkeuren van aios en opleiders komen we tot een definitieve koppeling. Meer informatie is te vinden in ons Handboek Huisartsopleiding. Voor data verwijzen wij graag naar de website.

 

Pilot Zeeland 

Sollicitanten die een voorkeur hebben voor Zeeland of Zeeuws Vlaanderen kunnen bij de sollicitatie een specifieke voorkeur aangeven voor ‘Zeeland - Huisartsopleiding Erasmus MC’. Daarvoor zijn vier plekken per jaar beschikbaar. Zie Zeeland - Huisartsopleiding Erasmus MC.

 

Interview aios

Michael Burger (30) in Rotterdam

 

'Alle competenties komen hier aan bod'

'Wat me aantrekt in Rotterdam? De kaderopleiding bewegingsapparaat en de aandacht voor wetenschap. Het is hier erg onderzoeksminded, een uitdaging om kritisch te leren kijken naar onderzoek. Tegelijkertijd heeft ook de arts-patiëntcommunicatie hier een prominente plek. Van zelfreflectie leer ik veel. Een echte eyeopener was het inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Daardoor begreep ik de dynamiek tussen arts en patiënt beter, en weet ik wat ik moet doen als een patiëntgesprek niet lekker loopt.

 

Ik kende Rotterdam al, uit mijn jeugd en omdat ik hier geneeskunde heb gestudeerd. De misverstanden over Rotterdam - het zou zakelijk en kil zijn - kloppen echt niet. De stad heeft veel te bieden, en de opleiding ook. Alle competenties komen aan bod. Je hebt hier alle soorten praktijken – ik heb bijvoorbeeld zowel in een chique stadspraktijk gewerkt, als in een kleinschalige dorpspraktijk. Wat wel klopt is dat Rotterdammers nogal direct zijn. Daar moet je wel rekening mee houden, als aios-nieuwkomer. Om met Mike Boddé te spreken: de Rotterdammert valt je niet aan, maar is gewoon zijn recht voor z’n raap.'

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 

Anita Seip

Ondersteuning selectie

E-mail: a.seip@erasmusmc.nl 

Tel: 010 - 7031154

 

drs. A.W.F. de Witt

Voorzitter selectie

E-mail: a.dewitt-dejong@erasmusmc.nl 

Tel: 010 - 7030004

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Rotterdam