Plaats opleidingsinstituten

AMC-UvA Amsterdam

 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

 

amc kaartje

 

Koppelingsprocedure 

De koppeling ten behoeve van de eerste opleidingsperiode vindt altijd direct plaats na de toelatingsprocedure. De kandidaat die wordt toegelaten dient met voldoende beschikbaarheid tijdens deze koppelprocedure rekening te houden.

 

Om de kans op een vruchtbare (samen)werk- en leerrelatie zo groot mogelijk te maken, wordt een vaste procedure gevolgd. Op basis van een profiel dat zowel aios als opleiders schrijven, worden koppelingsgroepen samengesteld. Deze bestaan uit ongeveer vier aios en (huisarts)opleiders.

Iedere aios maakt kennis met elk van de opleiders uit de groep tijdens een bezoek aan zijn of haar praktijk. Na deze kennismakingsronde stellen alle leden van de koppelingsgroep hun eigen voorkeurslijst op. Aan de hand daarvan worden aios en opleiders aan elkaar ‘gekoppeld’.

 

Interview aios

Nick van de Klundert

Nick van de Klundert (28) aios AMC:

 

"Huisarts is het mooiste vak dat er is!"

"Zes weken geleden ben ik begonnen met de huisartsopleiding. Heel erg leuk! Het AMC was mijn eerste keus, ik heb hier mijn bachelor gedaan en coschappen gelopen. En als kind ben ik lang patiënt geweest in het AMC. Dat motiveerde mij om voor deze universiteit te kiezen. Het voordeel van de opleiding hier is dat je overal over mee mag discussiëren, op gelijkwaardig niveau. Je geeft zelf aan wat je wilt leren en hoe je je wilt ontwikkelen. Die persoonlijke vrijheid vind ik fijn en belangrijk."

 

Kwetsbaar 

"De opleiding is uitdagend, intensief en soms ook wel overweldigend. Er zijn momenten dat ik denk: dit kan ik allemaal al, en dan weer momenten van: help, dat kan ik helemaal niet! Als eerstejaars ben je kwetsbaar. Met mijn opleider klikt het goed en dat is superbelangrijk. Je moet je vrij kunnen voelen bij je opleider, en open kunnen staan voor elkaar, iets waar het AMC veel aandacht aan besteedt. Waar ik mij het meest op verheug, is de groei naar zelfstandigheid. Dat ik mijn eigen stijl als huisarts ontwikkel en steeds minder afhankelijk word van mijn opleider. Mijn tip? Als je niet zeker weet of huisartsgeneeskunde iets voor je is, probeer dan een tijdje als basisarts te werken in een huisartspraktijk. Loop mee met een huisarts of ga triageren op de huisartsenpost. Hoe dan ook: maak kennis met de praktijk en ontdek het mooiste vak dat er is!"

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Secretariaat Huisartsopleiding

E-mail: selectie-huisartsopleiding@amc.uva.nl

Tel: 020-5664952

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding AMC