Plaats opleidingsinstituten

AMC-UvA Amsterdam

 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar.

 

amc kaartje

 

Koppelingsprocedure 

De koppeling ten behoeve van de eerste opleidingsperiode vindt altijd direct plaats na de toelatingsprocedure. De kandidaat die wordt toegelaten dient met voldoende beschikbaarheid tijdens deze koppelprocedure rekening te houden.

 

Om de kans op een vruchtbare (samen)werk- en leerrelatie zo groot mogelijk te maken, wordt een vaste procedure gevolgd. Op basis van een profiel dat zowel aios als opleiders schrijven, worden koppelingsgroepen samengesteld. Deze bestaan uit ongeveer vier aios en (huisarts)opleiders.

Iedere aios maakt kennis met elk van de opleiders uit de groep tijdens een bezoek aan zijn of haar praktijk. Na deze kennismakingsronde stellen alle leden van de koppelingsgroep hun eigen voorkeurslijst op. Aan de hand daarvan worden aios en opleiders aan elkaar ‘gekoppeld’.

 

Interview aios

Alexander Vos (28)

 

'In het AMC krijg je de kans te ontdekken'

'Ik wilde meer ervaring opdoen in wetenschappelijk onderzoek. Het nieuwe curriculum in het AMC profileerde zich juist hiermee. Ook in de huisartsopleiding wordt héél kritisch gekeken naar onderzoek en onderwijs. De opleiding probeert zichzelf continu te verbeteren en je krijgt de kans te ontdekken en de diepte in te gaan. Dat is een pluspunt. Net als het niveau van de aios en het feit dat we veel samen doen. Het is fijn om ervaringen te delen en te sparren over lastige vragen. We werken hier veel aan arts-patiëntcommunicatie, onder leiding van gedragswetenschappers en psychologen. Die oefengesprekken filmen we. De nabespreking is spannend, maar ook enorm leerzaam! Mijn grootste eyeopener? Dat was het inzicht dat we vaak dingen aannemen en invullen voor de patiënt, zonder dit eerst te verifiëren.

 

Het AMC is populair onder sollicitanten. Dat is het Ajax-gevoel, nét iets beter zijn dan de rest. Stiekem ben ik dan ook wel een beetje trots dat ik aan het AMC studeer.' 

 

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Secretariaat Huisartsopleiding

E-mail: selectie-huisartsopleiding@amc.uva.nl

Tel: 020-5664952

 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding AMC