Interview

Waar geniet Mayke van?

Mayke Reimert is aios en koos in 2011 voor de huisartsopleiding. Wij spraken met haar over stad v.s. platteland, familie en haar toekomst.

 

Wat vind je van de opleiding?

Het is eigenlijk precies wat ik ervan verwacht had. Mijn beeld was ook goed omdat ik veel mensen kende die de opleiding volgden en omdat mijn moeder huisarts is. Dus ik kreeg het vak ook wel met de paplepel ingegoten.

 

Wat overtuigde je, naast je moeder, nog meer om te kiezen voor huisartsgeneeskunde?

Na mijn studie ben ik in het ziekenhuis gaan werken, anderhalf jaar op de spoedeisende hulp, een jaar neurologie en een half jaar interne geneeskunde in Suriname. Allemaal heel bijzonder en leerzaam maar eigenlijk merkte ik in het ziekenhuis steeds meer dat mijn gevoel richting de huisartspraktijk ging, juist buiten het ziekenhuis werken.

 

Vertel?

Nou, vooral de diversiteit van patiënten miste ik in het ziekenhuis. En het ‘niet medische’ contact met mensen. Even de tijd nemen voor een persoonlijk praatje. Mensen beter leren kennen. Dat lukt je in de praktijk, maar in een ziekenhuis een stuk minder.

 

Hoe zagen de afgelopen jaren eruit?

Ik heb in mijn eerste jaar in een groepspraktijk op het platteland van Friesland gewerkt en nu werk ik in een solopraktijk, middenin de stad Groningen. Twee uitersten, heel leuk om allebei mee te mogen maken. Ik hoop uiteindelijk toch wel in een duo- of groepspraktijk terecht te komen. Ik heb graag collega’s om me heen en hecht veel waarde aan de ruggespraak die dan mogelijk is.

 

Wat zijn je plannen?

Mijn vriend is in opleiding tot cardioloog. Dus we zullen straks samen kijken waar onze toekomst ligt. Een plek waar zowel hij als ik aan de slag kan.

 

Waarom zouden anderen voor deze specialisatie moeten kiezen?

Heel veel redenen! Ik geniet van de diversiteit aan vragen, ziektebeelden en mensen, al die culturen, leeftijden en achtergronden. Het verveelt nooit. Je kunt je altijd weer verder ontwikkelen en specialiseren, niet alleen medisch maar ook organisatorisch of beleidsmatig. Hierdoor kan het vak denk ik een leven lang interessant en leuk blijven.

Heb jij vragen over de opleiding of het beroep?

Laat het weten, wij nemen contact met je op