Typen huisartsen

De vrije idealist: Roos Balvert

 

"Ik ga puur voor de inhoud"

 

"In dit profiel herken ik me helemaal. Ik ben inderdaad een vrijbuiter die graag out of the box denkt. Zo heb ik, door het contact met patiënten die kunstenaar zijn, van de wachtkamer een galerie gemaakt. Elke drie maanden is er nieuwe expositie van een kunstenaar uit de wijk, compleet met vernissage. Het heeft een positief effect en daar ben ik trots op.

 

Ik heb jarenlang een duomaatschap gehad, het bevalt me prima om eigen baas te zijn en mijn idealen te volgen. Een paar jaar geleden hebben we de andere huisartsen in het pand gevraagd mee te doen in een nieuwe maatschap. Als groter team moet je meer overleggen, dat was eerst wel even wennen. Maar nu hebben we een geweldig team, we hebben veel voor elkaar over. De patiëntengroep is nu flink groter, de zorg is nog even goed of beter.

 

Die kwaliteit van zorg is waar het mij om gaat. Tegenwoordig draait alles om productie, daar heb ik niks mee. Ik ga puur voor de inhoud en wil er écht zijn voor de mensen. Soms is de tijd nemen voor een patiënt belangrijker dan het protocol volgen. Die vrijheid heb je als huisarts en dat vind ik heel mooi. Mijn valkuil is lange dagen maken en daardoor mijn eigen ontwikkeling verwaarlozen. Dat verandert nu ik docent ben. Ik volg de kaderopleiding GGZ en daar maak ik ook als huisarts gebruik van, bijvoorbeeld in een samenwerkingsproject om kwetsbare patiënten toegang te geven tot anticonceptie. Mijn werk geeft me veel voldoening. Ik maak zoveel mee! In deze achterstandswijk met zo'n diverse populatie beweeg je je ook qua pathologie tussen uitersten. Komt een moeder binnen met een eenvoudige klacht, zie ik geel oogwit bij haar zoontje van twee. Hij bleek sikkelcelziekte te hebben. Wat een gelukkig toeval dat we erachter kwamen! Dat is toch mooi?"

 

Roos Balvert

Huisarts in Rotterdam

Heb jij vragen over de opleiding of het beroep?

Laat het weten, wij nemen contact met je op