Typen huisartsen

De Teamhuisarts: Damiaen van Doorninck

 

"Iedereen in het team heeft zijn eigen verantwoordelijkheden" 

"Heilaren is een gezellige, grote dorpspraktijk met een gemixte populatie van oorspronkelijke dorpsbewoners en forenzen. We zijn een maatschap die staat voor goed samenwerken en leren van elkaar. Vaak horen we terug dat het hier zo democratisch is. Dat komt omdat iedereen - artsen, aios, praktijkondersteuners, assistentes - z'n eigen verantwoordelijkheden heeft. Ik ben bijvoorbeeld opleider, doe de praktijkfinanciën, GGZ en reizigersgeneeskunde. Ik houd me ook bezig met de uitbreiding van ons gebouw en daaraan gekoppeld de plannen voor een multidisciplinair gezondheidscentrum.

We doen veel dingen samen, zoals elke donderdag met de hele praktijk lunchen en vergaderen. Dat wil zeggen: de dingen die ons bezighouden bespreken. Die staan op het whiteboard in de kantine, iedereen kan daar iets opschrijven.

 

Naast mijn huisartspraktijk werk ik twee dagen per week bij de huisartsopleiding van Radboudumc. Mijn taken zijn divers: van coördinatie externe stages tot deskundigheidsbevordering van opleiders en sollicitatiegesprekken met nieuwe opleiders. Ook begeleid ik de stage in Suriname waar sinds kort een huisartsopleiding is. Ik ontmoet veel mensen en ik ben op een andere manier met mijn vak bezig, dat vind ik leuk.

 

Hoe ik het volhoud? Ik ben in het hier en nu en raak niet snel gestrest, ook niet als het spreekuur uitloopt omdat ik de tijd neem voor patiënten. Ik sport regelmatig en als ik thuis ben, ben ik ook helemaal thuis. Dan heb ik het leuk met mijn vrouw, die ook huisarts is, en de kinderen als ze langskomen. Het allermooiste van huisarts zijn vind ik dat je je kennis van gezondheid en de gezondheidszorg gebruikt voor persoonlijke zorg, aangepast aan de wensen en omstandigheden van iedere patiënt. Dat is geweldig om te doen. Ik stap hier altijd vrolijk naar binnen!"

 

Damiaen van Doorninck

Huisarts in Heeswijk-Dinther

Heb jij vragen over de opleiding of het beroep?

Laat het weten, wij nemen contact met je op