FAQ

Solliciteren: vragen vooraf

Vraag 1 - Het online solliciteren lukt niet. Wat moet ik doen?

Neem contact op met het secretariaat van Huisartsopleiding Nederland, telefoon 030 22 72 800 of stuur een e-mail.

Vraag 2 - Ik wil nu solliciteren maar ik heb mijn artsexamen nog niet behaald, kan dat?

Ja, dat kan. Let wel, om te kunnen solliciteren die je uiterlijk acht weken voor de start van de opleiding te beschikken over een erkend diploma voor basisarts.

Vraag 3 - Ik wil nu solliciteren voor de opleiding die start over een jaar. Kan ik uitsluitsel krijgen over de startdatum van de opleiding?

Nee, dit is niet mogelijk. Als je nu solliciteert, dan solliciteer je voor de opleiding die start over een halfjaar. Je dient op die startdatum te kunnen beginnen. 

Vraag 4 - Ik heb de basisopleiding niet in Nederland maar in een ander land gevolgd; kan ik daarmee solliciteren naar een plaats bij de Nederlandse huisartsopleiding?

Dat kan, als het artsdiploma erkend is, je ongeclausuleerd ingeschreven bent in het BIC-register en je een werkvergunning hebt (zie ook www.sboh.nl). 

Vraag 5 - Ik heb nog geen rijbewijs, mag ik solliciteren?

Om te kunnen solliciteren voor de huisartsopleiding, die je uiterlijk twaalf weken voor de start van de opleiding te beschikken over een geldig rijbewijs (auto/motor A1, A2, A). Indien je niet tijdig over een geldig rijbewijs beschikt, wordt de startdatum uitgesteld. 

 

Heb jij vragen over de opleiding of het beroep?

Laat het weten, wij nemen contact met je op