Filter op:   | Toon alles
Plaats opleidingsinstituten

UMC Maastricht


102_8617_maastricht_480_x_360.jpgP1000028_foto_van_Maastricht_v2_480_x_360.jpgumc-maastricht-01.jpgumc-maastricht-02.jpgumc-maastricht-03.jpgumc-maastricht-04.jpg

 

Waar zijn de opleiders gevestigd?

Kijk op het kaartje en lees de koppelingsprocedure dan weet je waar je terecht kunt komen in het eerste en het derde jaar. De reisafstand van woonplaats naar een opleider is maximaal 1 uur.

 

maastricht opleiders

 

Aantal onderwijsgroepen 

In maart start één onderwijsgroep van 18 aios in Maastricht (en twee in Eindhoven) en in september ook één onderwijsgroep van 18 aios.

 

Koppelingsprocedure

De huisartsopleiding Maastricht besteedt veel aandacht en tijd aan de koppelprocedure, omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede match tussen opleider en aios bijdraagt aan de leercurve die een aios doormaakt.

 

Voor de start van jaar 1 wordt twee maal per jaar (in juni en december) gebruik gemaakt van de zogenaamde carrouselformule. De carrouselformule bestaat uit 12-13 kennismakingsgesprekken van telkens ongeveer 10 minuten met een van de 12-13 geselecteerde huisartsopleiders. Alvorens men persoonlijk kennis maakt worden aiosprofielen met o.a. hun leerwensen en praktijkprofielen van huisartstopleiders uitgewisseld. 

 

Na de carrousel leggen de aios gedurende drie a vier weken minimaal vijf praktijkbezoeken af. De aios en huisartsopleiders dienen daarna hun voorkeurslijst in. De opleiderscoördinator en de coördinator bedrijfsvoering buigen zich over de voorkeurslijsten en trachten een zo optimaal mogelijke koppeling te realiseren. De koppeling wordt vijf a zes weken voor de  start van de opleiding bekend gemaakt.

  

Interview aios

p1040499 foto aios maastricht 240

Malou Engelhard (27), eerstejaars

 

“Hier mag je je mening geven. En ze doen er echt iets mee”

“Ik woonde al in Maastricht en ben absoluut heel blij dat ik hier geplaatst ben! Vergelijken met andere instituten kan ik niet, maar ik vind het hier heel persoonlijk. De opleidingsdirecteur komt ook gewoon binnenwandelen in de opleidingsgroep. Ook is Maastricht sterk gericht op verbetering en vernieuwing. Ze staan open voor de mening van studenten én er wordt echt iets mee gedaan. Als secretaris van de LOVAH ben ik extra betrokken, je zit wat dichter bij het vuur en dat vind ik leuk.

Wat me qua leren vooral is bijgebleven is het inzicht dat je niet meteen alle problemen van de patiënt op moet willen lossen. Soms is luisteren beter, of het even de tijd geven.

Als je mij vraagt waarom aios voor Maastricht moeten kiezen zeg ik: het is gewoon een verschrikkelijk leuke stad! Je woont hier ook nog ‘es fijn en betaalbaar. Maar dé reden om naar Maastricht te komen is natuurlijk dat de huisartsopleiding hier zo goed is!”

  

Contactpersoon

Wil je meer weten?  Neem dan contact op met:

  • Marleen van den Boogaart

    medewerker studentzaken, werving selectie en koppeling aios

    email:

    tel: 043-3882891

 

  • Joost Dormans

    adjunthoofd en coördinator bedrijfsvoering

    email:

    tel 043-3882892

 

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Maastricht